disclaimer | algemene voorwaarden

 

WAT DOEN WIJ?

Onder sportmassage wordt verstaan: een complex van handgrepen, toegepast met de blote hand op de onbedekte huid van de gezonde sportbeoefenaar, met als doel zijn lichamelijke conditie op peil te houden, te verbeteren en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen.
De opleiding sportmassage is opgebouwd uit de onderdelen anatomie, fysiologie, massage, sportverzorging en massagetechnieken gericht op alle sportdisciplines. De opleiding tot sportmasseur wordt afgesloten met vier theorie-examens en één praktijkexamen.

De sportmassage is echter niet alleen toepasbaar op sporters maar eigenlijk op elk individu. Veel van onze cliënten komen bij ons met klachten welke gerelateerd zijn aan het beroep. Denk hierbij aan fysiek zware beroepen maar ook beroepen waarbij veel in een zelfde houding wordt gewerkt. Voorbeelden hiervan zijn beroepen met veel beeldschermwerk of beroepen als kapster, schoonheidsspecialist,

winkelcaissière etc. Mede hierdoor hebben we inmiddels ook een vast aantal cliënten, die regelmatig terug komen voor een behandeling. Dit is dan een vorm van "onderhoud" van het lichaam. Hiermee worden eerdere klachten voorkomen en blijft het lichaam in een goede en betere conditie.

Afhankelijk van de behandeling duurt deze tussen de 30 en 60 minuten. Onder hotstonemassage wordt verstaan: een massage met gladde, vlakke en verwarmde stenen. In het algemeen zijn de gebruikte stenen van basalt, welke de kwaliteiten bezitten van een hoge warmte-isolatie. De stenen worden vooraf geplaatst in water en verwarmd tot binnen een bepaald temperatuurbereik. Daarna wordt er met de stenen gemasseerd. De warmte van de stenen heeft als gevolg dat de spieren beter ontspannen.

Massagepraktijk Schoondermark  |  Molenstraat 18  |  5527 GB Hapert  |  t 0497-387 181  |  m 06-532 586 29  |  e info@massageschoondermark.nl